Upptäck Skåne

2 dagars Weekendpaket

Boka in en härlig minisemester och utforska Skåne! Vårt hotell ligger med bästa utgångsläge för upplevelser i hela regionen. Ni bor bekvämt i Standard dubbelrum och blir bjudna på afternoon sweets, kvällsbuffé och frukostbuffé. Fri parkering finns i direkt anslutning till hotellet. Ett fördelaktigt paket för dig som vill stanna lite längre och upptäcka lite mer. Här får du lite tips på upplevelser. Läs mer

Paketet inkluderar:

Två övernattningar för två personer i Standard dubbelrum
Eftermiddagsfika
Kvällsbuffé
Frukostbuffé
Fri parkering

Priser
Paketet gäller ankomst fredag, lördag och helgdag.
Pris i Standard dubbelrum för två personer (2 sängar 90 cm)
Från 1 530 kr/natt per rum
Superior dubbelrum tillägg 200 kr/natt

Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudande.

Ring

Utforska Lund

Lund är idéernas stad! Här finns ett sjudande internationellt kulturliv och en charmig stadskärna. Det mesta hittar du inom bekvämt avstånd – Domkyrkan, universitetet, museerna, saluhallen, parkerna, caféerna, pubarna och mycket mera. Evenemangen är många och varierande, flera präglade av den starka traditionen för humor och spex.

Lunds Domkyrka

Lunds Domkyrka är Sveriges mest besökta kyrka. Den invigdes 1145 och är Nordens förnämsta romanska katedral – en mäktig upplevelse! Här pågår flera olika evenemang varje vecka. I domkyrkan finns bland annat ett stort astronomiskt ur från cirka 1425 som spelar två gånger om dagen och i kryptan hittar du Jätten Finn. När du besöker Domkyrka så passa på och gör ett besök hos grannen, Historiska museet.

Historiska museet

Här kan du se olika fynd från utgrävningarna av järnåldersstaden Uppåkra. Här finns också ett stort kuriosakabinett från 1700-talet inklusive en mumie, krokodil, Linnés tekopp, pornografiska solfjädrar och andra häpnadsväckande 1700-talsprylar. En gångbro leder över till Domkyrkomuseet där du hittar diverse inventarier, modeller och textilier från olika skeden i domkyrkans historia.

Kulturen

På Kulturen finns upplevelser, utställningar och aktiviteter för alla åldrar. Kulturen består av två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus, trädgårdsmiljöer och samlingar. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. 

Skissernas museum

Skissernas museum i Lund är världsunikt med sitt fokus på den konstnärliga processen och konst i det offentliga rummet. Följ hur historiska och samtidiga konstnärer utvecklar idéer genom skisser och modeller från hela världen. 

Shopping

Lunds stadskärna erbjuder en skön atmosfär och en blandning av välsorterade butiker. Här ligger också Lunds saluhall som invigdes 1909 och har fram till idag varit den naturliga samlingsplatsen för matälskare i regionen. 

Högevallsbadet

Mitt i Lund ligger Skånes modernast och största badhus – Högevall. Här finns allt för dig som gillar äventyr och spänning. I äventyrsbadet får du skönt pirr i magen i den 213 meter långa vattenrutschbanor eller i vildforsen. Gillar du att simma lugnt kan du sträcka ut i simbassängen och sedan slappna av i bubbelpoolen. För de minsta lockar plask och lek i djungelbadet.

Natur och aktiviteter

Den skånska naturen och det vänliga klimatet har skapat osedvanlig växtlighet i vår natur. Mellan Lund och Hörby ligger Flyinge Kungsgård som är en av hästnäringens tre riksanläggningar.
www.visitlund.se, www.flyinge.se, www.lagk.se, www.ragk.se

Utforska hela Skåne

Österlen ligger nära och är en lisa för själen. Det böjande landskapet, små idylliska fiskebyar och äppelodlingarna lockar många besökare varje år. Gör gärna ett besök till den färgglada och mysiga kuststaden Simrishamn.

Tosselilla Sommarland

Mellan Ystad och Simrishamn ligger ett härligt sommarland. Här finns ett stort vattenland med flera vattenrutschkanor, tivoliland, motorland med go-cart, Segway och bumperbåtar. Här finns också tamdjur, klätterborgar, grillplatser och massor av andra aktiviteter.

Skånes djurpark

Mitt i Skåne ligger världens största djurpark med nordiska djur. Parken är ett av södra Sveriges populäraste utflyktsmål. Här samsas över 800 vilda och tama djur. Skånes Djurpark ligger vackert beläget, cirka tre km norr om Höör.

Köpenhamn

Passa på och gör en utflykt till Köpenhamn och njut av den kontinentala atmosfären. Från vårt hotell tar det 50 minuter med bil till centrum och endast 35 minuter till Kastrup. Här finns ett enormt utbud av nöje, kultur och shopping. Klassiska turistmål är Ströget, Tivoli och Zoo, men även nya som Nordeuropas största akvarium – Den Blå Planeten.

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2023 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.