Utforska hela Skåne

Österlen ligger nära och är en lisa för själen. Det böjande landskapet, små idylliska fiskebyar och äppelodlingarna lockar många besökare varje år. Gör gärna ett besök till den färgglada och mysiga kuststaden Simrishamn. Ett annat populärt besöksmål är Alestenar som är den största skeppssättningen i Norden. Belägen högt uppe på åsen, ovanför fiskeläget Kåseberga, bjuder den på en vidunderlig utsikt över havet.

Den nordöstra delen av Skåne bjuder på en spännande natur. Det internationellt uppmärksammade biosfärområdet Vattenriket är ett av de artrikaste naturområdena i vårt land. Med flodbåt eller kanot kan man komma nära naturen. Kristianstad har en mysig stadskärna med bra shoppingutbud. Här ligger det intressanta Regionmuseet. Andra spännande besöksmål är Wanås slott och Tykarpsgrottan.

Är du intresserad av trädgårdar ska du besöka nordvästra Skåne. I Helsingborg finns Sofieros Slottspark. Parken är en upplevelse året om och sagolik när 10 000 rhododendronbuskar står i blom på vårkanten. Passa på och ta båten över till Helsingör (20 min) och besök Hamlets slott Kronborg. Gör även ett besök till Fredriksdal museer och trädgårdar samt Norrvikens trädgårdar i Båstad. Passa på att besöka Båstad i juli månad och upplev tennis i världsklass!

Malmö ligger med direkt närhet till Lund.
Det tar endast 15 minuter med bil.

Läs vidare för fler tips och inspiration:
www.visitystadosterlen.se
www.kristianstad.se
www.visithelsingborg.com
www.bastad.com
www.malmotown.com
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2023 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.